Zonne-energie verwarmt geen water?

Een andere reden waarom uw boiler op zonne-energie mogelijk geen warm water produceert, is dat de thermostaat (in het verwarmingselement) mogelijk defect is of te laag is ingesteld. Zorg ervoor dat de zonnepanelen correct zijn geplaatst waar ze maximale zonne-energie zouden ontvangen en controleer of de beglazing niet kapot, bedekt of in de schaduw is.

Zonne-energie verwarmt geen water?

Een andere reden waarom uw boiler op zonne-energie mogelijk geen warm water produceert, is dat de thermostaat (in het verwarmingselement) mogelijk defect is of te laag is ingesteld. Zorg ervoor dat de zonnepanelen correct zijn geplaatst waar ze maximale zonne-energie zouden ontvangen en controleer of de beglazing niet kapot, bedekt of in de schaduw is. Wanneer uw warm water op zonne-energie helemaal niet werkt (inclusief problemen met de boost), is er hoogstwaarschijnlijk een kapotte hulpklep of ander groot probleem. Nadat u ervoor hebt gezorgd dat uw systeem is ingesteld voor normaal gebruik, belt u een erkende technicus voor warm water op zonne-energie om een oplossing te vinden.

Een mogelijke oorzaak dat het water niet warm genoeg is, kan zijn dat de panelen verkeerd op het dak zijn geplaatst. Een professional kan uitzoeken of de panelen moeten worden verplaatst en op een ander deel van het dak moeten worden geplaatst. Reparaties aan zonne-energie in Perth kunnen het probleem oplossen. Hoewel het gemakkelijk is om te zeggen dat jaarlijkse inspecties dit mogelijk hebben voorkomen, kan een probleem zoals een mierenplaag vereisen dat u ongediertebestrijding belt voordat u uw probleem met warm water op zonne-energie oplost.

Voor systemen met uitgebreide schade kan het kosteneffectiever zijn om het zonnestelsel te vervangen, uit te schakelen of te verwijderen dan om het te laten repareren. Als u ongunstig weer ervaart, overweeg dan een elektrische back-upverwarmer of gebruik een geëvacueerde buisboiler voor betere prestaties. Hoewel ieders situatie iets anders zal zijn, zijn warmwaterpanelen op zonne-energie het waard voor de meeste Australiërs. Houd er rekening mee dat zonneboilers opgevangen omgevingswarmte vasthouden, terwijl fotovoltaïsche zonne-energie licht opvangt en omzet in elektriciteit.

De collector zal blijven opwarmen, wat de meeste systemen kunnen verdragen, maar kan leiden tot afvoer van vloeistof uit een overdrukklep en voortijdige afbraak van de warmteoverdrachtsvloeistof. Hoewel de werkelijke methode zal variëren tussen merken en modellen, kunnen de meeste zonneboilers worden gereset met een simpele druk op de knop of een schakelaar. Zonder een duidelijk pad zal uw kachel harder moeten werken en zal daarom over het algemeen minder efficiënt zijn. Vloeistoflekken kunnen overal in het systeem optreden, van lekkende collectoren op het dak, naar de leidingen, naar de warmtewisselaar en wateropslag.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel ze allemaal zonne-energie gebruiken om het water te verwarmen, er kwaliteitsverschillen zijn. Collectoren met vlakke platen lijken meer op PV-zonnepanelen, terwijl thermische zonnecollectoren met geëvacueerde buizen verschijnen als een reeks buizen met water of antivriesvloeistof die door de leidingen op het dak stroomt. Bovenop uw dak of buiten in de tuin vangen de thermische zonnecollectoren de warmte van de zon op en brengen deze over naar het warme water van uw huis. Wanneer de controllers niet goed in de beste uitlijning zijn gemonteerd, zal de waterverwarming niet binnen de vereiste tijd zijn.

Als de boostschakelaar in de „aan” -positie is gelaten, draai hem gewoon terug naar „uit” om de zonne-energie te hervatten. Nieuwe vaatwasser (of een extra persoon in huis) kan van nature ook hun warmwaterboiler op zonne-energie ontgroeien. Niet alleen kunnen systemen worden gekocht met algemeen beschikbare kortingen voor warm water op zonne-energie, maar de eindeloze vrije energie van de zon kan zowel huizen als bedrijven ook helpen enorm veel geld te besparen voor de langetermijnkosten van warm water.

Leave Reply

Required fields are marked *