Wat is een indirect zonnewaterverwarmingssysteem?

Een indirecte zonneboiler, ook wel een actief gesloten lussysteem genoemd, is een zonneboiler die een andere vloeistof dan water (zoals verdund antivries) door een collector circuleert. De opgevangen warmte wordt met behulp van een warmtewisselaar overgebracht naar de huishoudelijke watervoorziening.

Wat is een indirect zonnewaterverwarmingssysteem?

Een indirecte zonneboiler, ook wel een actief gesloten lussysteem genoemd, is een zonneboiler die een andere vloeistof dan water (zoals verdund antivries) door een collector circuleert. De opgevangen warmte wordt met behulp van een warmtewisselaar overgebracht naar de huishoudelijke watervoorziening. Tabel 9 bevat verschillende bewerkingen van door zonne-energie ondersteunde CO2-afvang en -opslag (CCS) en er kan worden opgemerkt dat alleen niet-concentrerende collectoren geschikt zijn voor deze toepassingen. Directe systemen verwarmen water rechtstreeks van de zon, terwijl indirecte systemen een andere vloeistof gebruiken om warmte van uw collectoren over te dragen voordat u uw water verwarmt.

Aangezien een opslagsysteem met integrale collector al warm water opslaat naast het verzamelen van zonnewarmte, kan het worden verpakt met een tankloze of vraagtype boiler als back-up. Dit systeem maakte gebruik van een speciaal ontworpen vlakke plaatcollector voorzien van buizen met spiraalvormige ribben (die ook als verdamper fungeren), om energie uit de omgevingslucht en zonnestraling te benutten. Geëvacueerde buiscollectoren, zoals monokristallijne zonnepanelen, zijn vooraf duurder, maar zullen op de lange termijn meer geld besparen vanwege hun hogere efficiëntie. Ze hebben twee warmtewisselaars in de tank (één aan de onderkant en naar boven), en wanneer zonnestraling niet genoeg warmte-energie levert, treedt de ingebouwde back-up warmwaterbron in werking om zonne-energie aan te vullen.

Over het algemeen worden directe verwarmingssystemen vaak gebruikt in gebieden met veel zonneschijn en matige omgevingsomstandigheden. Deze vloeistof stroomt vervolgens door een warmtewisselaar die zich in de opslagtank bevindt en het water indirect opwarmt. Lucht wordt door het collectorkanaal geleid, waar het wordt opgewarmd en de warmte naar het water afvoert met behulp van een HX. Zonnekoeling kan worden verkregen door de absorptiecyclus, adsorptiecyclus en mechanisch proces van de zon.

Er werd opgemerkt dat de thermische prestaties van SWH aanzienlijk konden verbeteren door zonneabsorber te integreren met een V-vormige trogreflector. Deze website probeert benchmarks te stellen voor de prestaties van geïnstalleerde zonneboilers en geisers met behulp van de collectieve metingen van huiseigenaren wereldwijd. Waterverwarmingssystemen op zonne-energie hebben bijna altijd een back-upsysteem nodig voor bewolkte dagen en tijden van verhoogde vraag. Directe warmwatersystemen op zonne-energie werken goed in warme klimaten omdat verwarmd water dat door leidingen stroomt minder kans heeft om energie te verliezen wanneer het wordt omringd door warme lucht.

Dit systeem circuleert water door de gesloten collectorlus naar een warmtewisselaar, om het drink- of bedrijfswater te verwarmen. Bovendien is het voor industrieën die 24 uur of in dag- en nachtploeg werken, voor een soepele en consistente werking van processen essentieel om de warmteopslagtank te gebruiken die het systeem kan laten werken in tijden van lage straling.

Leave Reply

Required fields are marked *