Kan zonne-energie water verwarmen?

Waterverwarming op zonne-energie, ook algemeen bekend als thermische zonneverwarming. Het maakt gebruik van zonnepanelen om warmte van de zon te absorberen en die warmte over te brengen naar uw warmwatertanks.

Kan zonne-energie water verwarmen?

Waterverwarming op zonne-energie, ook algemeen bekend als thermische zonneverwarming. Het maakt gebruik van zonnepanelen om warmte van de zon te absorberen en die warmte over te brengen naar uw warmwatertanks. zonnewaterverwarming wordt veel gebruikt in spa's, zwembaden en huizen om het water op een duurzame manier te verwarmen die bespaart op elektriciteitsrekeningen. zonneboilers - ook wel warmwatersystemen op zonne-energie genoemd - kunnen een kosteneffectieve manier zijn om warm water voor uw huis te genereren.

Ze kunnen in elk klimaat worden gebruikt en de brandstof die ze gebruiken - zonneschijn - is gratis. Ongeacht uw type zonneboiler, verwacht tussen de 50 en 80 procent te besparen op de kosten voor het verwarmen van uw warm water. Uw zonne-energieleverancier kan u helpen bij het berekenen van de werkelijke bedrijfskosten van uw systeem, die zal variëren afhankelijk van of uw hulpsysteem gas of elektriciteit gebruikt om het water te verwarmen. Stromingsbuizen die over de platen zijn geplaatst, voeren leidingwater over de verwarmde platen en naar de sanitaire leidingen van het huishouden.

Het systeem werkt het hele jaar door, hoewel je het water verder moet verwarmen met een boiler of dompelverwarmer, vooral tijdens de wintermaanden. Elk warmwatersysteem op zonne-energie bestaat uit dezelfde basisonderdelen, maar er zijn enkele verschillen in systeemontwerp. Sommige bouwvoorschriften vereisen dat u een conventionele boiler gebruikt als back-upapparaat en wateropslageenheid. Conventionele boilers bieden meestal back-up en maken mogelijk al deel uit van het zonnestelselpakket.

Waterverwarmingssystemen op zonne-energie worden normaal gesproken ontworpen om ongeveer de helft van uw warmwaterbehoefte te leveren. Warmwatersystemen op zonne-energie zijn doorgaans onderhoudsarm, maar het is belangrijk om de richtlijnen van uw installateur te volgen. Als u een onbeschaduwd gedeelte van uw eigendom heeft dat op het zuiden, zuidoosten, zuidwesten of zelfs op het westen ligt, kunt u een zonneboiler installeren. Warmwatercollectoren op zonne-energie worden meestal op het dak op het zuiden geplaatst, of ergens tussen Oost naar West (maar niet op het noorden gericht).

In uw warmwaterinstallatie op zonne-energie wordt antivriesvloeistof of water door het systeem verplaatst met een regelpomp of met zwaartekracht. Uw thermische zonnecollectoren absorberen nog steeds een beetje warmte op bewolkte dagen, maar werken niet zo goed als wanneer het zonnig is. Je moet kiezen tussen een direct of indirect systeem, wat van invloed is op hoe vloeistof wordt verwarmd in de collectoren. De hoeveelheid geleverde warmte is echter over het algemeen erg klein (minder dan 10% van de verwarmingsbehoefte van het huis), dus het wordt meestal niet als de moeite waard beschouwd.

Plan de installatie van uw nieuwe zonneboiler in Largo, Florida, door vandaag nog contact op te nemen met Solar Source. Met een warmwatersysteem op zonne-energie kunt u de kracht van de zon gebruiken om geld te besparen en uw afhankelijkheid van conventionele energiebronnen zoals olie, elektriciteit en gas te verminderen. Regelmatig onderhoud aan eenvoudige systemen kan zo zeldzaam zijn als elke 3-5 jaar, bij voorkeur door een zonne-aannemer.

Leave Reply

Required fields are marked *