Kunnen zonnepanelen water oververhitten?

Wanneer uw zonnepanelen oververhit raken, zijn er enkele dingen die u kunt doen. Het is beter om ze over een lichtgekleurd dak te installeren voor minder warmteabsorptie.

Kunnen zonnepanelen water oververhitten?

Wanneer uw zonnepanelen oververhit raken, zijn er enkele dingen die u kunt doen. Het is beter om ze over een lichtgekleurd dak te installeren voor minder warmteabsorptie. Door ze enkele centimeters boven uw dak te installeren in plaats van plat bovenop te liggen, worden ook problemen met oververhitting verminderd omdat er lucht tussen kan stromen en het helpt afkoelen. Zonnecollectoren met vlakke platen kunnen temperaturen bereiken tot 200° C (395° F), en collectoren met geëvacueerde buizen kunnen temperaturen bereiken tot 295° C (563° F).

Het is belangrijk om te weten dat zonneglycol begint af te breken wanneer de temperatuur gedurende lange tijd hoger is dan 150-200° C. Glycol wordt dan zuur en veroorzaakt deeltjes of afzettingen; dit betekent ook dat u een bijtende vloeistof door een duur systeem met metalen componenten pompt. Als je een uitstekende blootstelling aan de zon hebt en anticipeert op lange uren onbewolkt weer (zuidwestelijke woestijn), kan een instelpunt van 140 graden logisch zijn. Een drainback-zonnestelsel is een hoeveelheid water zonder druk in een gesloten circuit dat, zoals de naam al aangeeft, aan het einde van elke verwarmingscyclus terugstroomt van de panelen, naar een opslagtank.

De stagnatietemperatuur van het DualSun zonnepaneel werd gemeten als onderdeel van het Solar Keymark-certificeringsproces in het TÜV Rheinland-laboratorium in Duitsland. Als uw zonnepaneel van onderaf duidelijk zichtbaar is, kan dit uw systeem een „off-level” -look geven, omdat de panelen eenvoudig niet op niveau zijn. Industriële zonnepanelen zijn doorgaans ontworpen om meer warmte te verwerken dan die in de residentiële sector. Een andere optie (vooral in het geval van zonnecollectoren met geëvacueerde buizen) zou zijn om een op maat gemaakt schaduwscherm (of zeil) te maken dat precies rond de vlakke plaatpanelen of reeks buizen past.

Dit is waar hybride zonnetechnologie van pas komt door het fotovoltaïsche paneel te koelen met behulp van circulerend water. Deze functie is het resultaat van technische keuzes gemaakt tijdens de ontwerpfase van de hybride zonnecollector. Maar van april tot november kan dezelfde zonnepaneel meer warm water genereren dan een normaal huishouden mogelijk zou kunnen gebruiken. Het percentage van uw verwarmingsvraag dat een collector in elke situatie zal leveren, hangt af van de beschikbaarheid en het verbruik van zonne-energie; betekenis, hoe efficiënt uw huis is, hoe groot uw zwembad is of hoeveel warm water u verbruikt.

Het is belangrijk om te onthouden dat het Heat Dump-pakket werkt in combinatie met de hoofdzonnelus. Om dit te voorkomen, is een methode van oververhittingsbeveiliging vereist voor die momenten dat er gewoon meer warmwatercapaciteit is dan u nodig hebt. Zodra uw zonnepanelen het optimale bereik van efficiëntie overschrijden, beginnen ze energie te verliezen, ongeacht hoe ze zijn ontworpen. Viessmann biedt twee opties voor vooraf ontworpen thermische zonne-pakketten: het Vitosol DHW Solar Pack, of als alternatief zullen ze met u samenwerken om de apparatuur te ontwerpen en te leveren voor een op maat gemaakt of locatiespecifiek zonne-thermisch systeem.

Fotovoltaïsche zonnepanelen dragen geen risico op oververhitting omdat ze geen circulerend water bevatten en ze gewoon warmte afvoeren aan elke kant van het paneel.

Leave Reply

Required fields are marked *