Heb je een speciale boiler nodig voor zonne-energie?

Net als bij een actief zonneverwarmingssysteem, kan het zijn dat lokale voorschriften en codes vereisen dat u een conventionele boiler hebt voor extra warm water. Het actieve zonnewaterverwarmingssysteem is duurder dan het passieve warmwatersysteem op zonne-energie.

Heb je een speciale boiler nodig voor zonne-energie?

Net als bij een actief zonneverwarmingssysteem, kan het zijn dat lokale voorschriften en codes vereisen dat u een conventionele boiler hebt voor extra warm water. Het actieve zonnewaterverwarmingssysteem is duurder dan het passieve warmwatersysteem op zonne-energie. Actieve systemen zijn echter betrouwbaarder dan passieve systemen. De meeste zonneboilers hebben een goed geïsoleerde opslagtank nodig.

Zonneopslagtanks hebben een extra uitlaat en inlaat die van en naar de collector zijn aangesloten. In systemen met twee tanks verwarmt de zonneboiler water voor voordat het de conventionele boiler binnengaat. In systemen met één tank wordt de back-upverwarming gecombineerd met de zonneopslag in één tank. Voor zowel zonnepanelen als warmwaterboilers op zonne-energie is de primaire productieperiode in de zonnige zomermaanden.

Veel huiseigenaren wijzen hun warmwaterboiler in de zomermaanden af omdat de vraag lang niet zo hoog is. Voor een warmwaterboiler op zonne-energie zijn uw beste productiemaanden de maanden dat u deze het minst nodig heeft. Een indirect actieve zonneboiler maakt gebruik van een speciale niet-bevriezende warmteoverdrachtsvloeistof die wordt verwarmd door de zon, die vervolgens opgeslagen water verwarmt. Deze zijn handig op plaatsen waar het seizoensgebonden bevriest.

Een zonneboiler kan u wat geld besparen met groenere warmte, zodat u kunt douchen met de kracht van de zon. Zonneboilers werken door de energie van de zon te gebruiken om ofwel direct water te verwarmen dat vervolgens in huis kan worden gebruikt voor warmwaterbehoeften, of door zonne-energie te gebruiken om een andere vloeistof te verwarmen die vervolgens wordt gebruikt om het water te verwarmen. Hoewel zonneboilers goedkoper zijn dan fotovoltaïsche zonnepanelen, zal deze laatste op de lange termijn waarschijnlijk meer geld besparen en meer van uw energiebehoeften veroorzaken. Hoewel de kosten vooraf van een zonneboiler hoger kunnen zijn dan bij traditionele boilers, kan de zonne-energie die u gebruikt grote besparingen en milieuvoordelen opleveren.

Hoewel ze hogere initiële kosten vereisen voor zowel het systeem als de installatie (vergeleken met het vervangen van een bestaande elektrische of gasgestookte boiler), zullen ze volgens het ministerie van Energie in de loop van de tijd 50% tot 80% van de kosten voor het verwarmen van water besparen. Het gebruik van een zonneboiler kan een huishouden aanzienlijk geld besparen en helpen bij het verminderen van lokale en regionale emissies die luchtvervuiling veroorzaken. Opslagtanks voor zonneboilers kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het huis, het aantal zonnecollectoren, en de hoeveelheid warm water die nodig is in huis. Conventionele boilers bieden meestal back-up en maken mogelijk al deel uit van het zonnestelselpakket.

Sanitair en andere conventionele waterverwarmingscomponenten vereisen hetzelfde onderhoud als conventionele systemen. Omdat het vriespunt van de warmteoverdrachtsvloeistof lager is dan water, kan deze in koudere klimaten werken. Het antivriesmiddel wordt in uw warmwateropslagtank gecirculeerd, die water verwarmt voor gebruik in uw huis. Ten eerste moet uw dak (de meest voorkomende plaats voor zonneboilers) in goede staat zijn en voldoende zon krijgen.

De belangrijkste componenten van elk zonnewaterverwarmingssysteem zijn een of meer collectoren om de energie van de zon op te vangen en een goed geïsoleerde opslagtank. Een meer kosteneffectieve manier om op zonne-energie te gaan, zou kunnen zijn om een elektrische boiler met zonnepanelen op uw dak te laten werken. Voordat een warmwatersysteem op zonne-energie op het dak van uw huis kan worden gemonteerd, moet u ervoor zorgen dat uw huidige dak in goede staat is en nog een voldoende lange levensduur heeft om de initiële kosten voor het installeren van een warmwatersysteem op zonne-energie te rechtvaardigen. Er zijn niet veel fabrikanten die zonneboilers maken, en een deel van wat beschikbaar is, is rommel.

Leave Reply

Required fields are marked *