Werkt warm water op zonne-energie in koude klimaten?

Zonneboilers genereren in de winter niet zoveel warm water. Systemen die in het noordoosten zijn geïnstalleerd, hebben vorstbescherming en sneeuw smelt van uw zonnewaterverwarmingscollector ruim voordat deze van uw dak glijdt.

Werkt warm water op zonne-energie in koude klimaten?

Zonneboilers genereren in de winter niet zoveel warm water. Systemen die in het noordoosten zijn geïnstalleerd, hebben vorstbescherming en sneeuw smelt van uw zonnewaterverwarmingscollector ruim voordat deze van uw dak glijdt. Met een goede isolatie kan zonlicht het water in de winter vrij goed verwarmen in een zonneboiler. De warmwatertank wordt veroorzaakt door de stralingsenergie van de zon, die door het glas kan komen en behuizingen kan verwarmen, zelfs als de buitentemperatuur ver onder het vriespunt ligt - een goede isolatie kan een zeer klein warmteverlies garanderen.

Heb je je ooit afgevraagd of warmwatersystemen op zonne-energie in de winter werken? Het korte antwoord is Ja, warmwatersystemen op zonne-energie werken in de winter, het is echter niet zo eenvoudig, dus laten we het uitleggen. Het eerste dat u moet onthouden, is dat zonneboilers niet bedoeld zijn om uw boiler volledig te vervangen. De thermosifon zonneboiler bestaat uit een tank (accumulator) en een zonnecollector die op de tank is aangesloten. Een glazen of metalen buis met het water of de warmteoverdrachtsvloeistof is omgeven door een grotere glazen buis.

Waterverwarming op zonne-energie brengt enkele speciale klimaatproblemen met zich mee, vooral voor huizen in koudere streken. Van het type collector dat u gebruikt, tot het ontwerp van uw opslagtank en systeem, er zijn veel manieren om zonneboilers warm te houden. De overdracht tussen tank en collector wordt bepaald door de zwaartekracht (de dichtheid van warm water is lager dan de dichtheid van koud water). De meest populaire manier om dit te bereiken is via een vlakke plaatcollector, waar water in een geïsoleerde doos boven een speciaal gecoate absorptieplaat zit.

Werken zonneboilers in de winter? Geïnstalleerde systemen hebben bescherming tegen bevriezing, en sneeuw smelt van uw zonnewaterverwarmingscollector ruim voordat deze van uw dak glijdt. De installatie van het elektrische verwarmingsapparaat kan de methode van lage watertemperatuur in de winter perfect oplossen. De meeste thermosyfoneenheden zijn echter passief, wat betekent dat ze de zwaartekracht gebruiken om water door het systeem te verplaatsen, in plaats van te vertrouwen op een pomp. De warmtewisselaarstank wisselt de warmte van de vloeistof uit met water en verwarmt het water in de opslagtank.

Ondanks de lange winters behoort Massachusetts eigenlijk tot de topstaten in de Verenigde Staten op het gebied van installaties voor zonneboilers - alleen achter de gebruikelijke, zonnige verdachten (Californië, Hawaï, Florida en Arizona).

Leave Reply

Required fields are marked *