Wat zijn 5 nadelen van zonnepanelen?

De initiële kosten voor de aanschaf van een zonnestelsel zijn vrij hoog. Hoewel zonne-energie nog steeds kan worden verzameld tijdens bewolkte en regenachtige dagen, neemt de efficiëntie van het zonnestelsel af.

Wat zijn 5 nadelen van zonnepanelen?

De initiële kosten voor de aanschaf van een zonnestelsel zijn vrij hoog. Hoewel zonne-energie nog steeds kan worden verzameld tijdens bewolkte en regenachtige dagen, neemt de efficiëntie van het zonnestelsel af. Nu de kosten van elektriciteit elk jaar met 3% -5% stijgen, overweegt u misschien alternatieve energiebronnen, zoals zonne-energie. Maar voordat u een zonnestelsel op uw huis gaat installeren, moeten enkele grote nadelen worden afgewogen.

Als u zich op een toplocatie bevindt, heeft u geluk dat u een conversieratio van meer dan 22% krijgt, met de beste en duurste technologie die beschikbaar is. Dit betekent dat inwoners in plaatsen als Canada en Rusland een zonne-nadeel hebben. In plaatsen als Hawaï, waar ze gemiddeld 277 dagen per jaar regen en wolken hebben, is hun locatie ten opzichte van de evenaar echter niet relevant omdat ze gewoon niet genoeg onbewolkt zonlicht hebben dat de grond bereikt. Voor huiseigenaren die zonnepanelen willen installeren, zal het installatiegebied niet zo'n groot probleem zijn, vooral niet wanneer ze meestal op het dak worden geïnstalleerd.

Grote bedrijven die veel stroom willen produceren, hebben echter een zeer groot installatiegebied nodig om op consistente basis elektriciteit te leveren. Het grootste zonneveld bevindt zich in Spanje en ligt op ongeveer 173 hectare en levert stroom aan bijna 12.000 huishoudens. Dat is 173 hectare land dat nergens anders voor kan worden gebruikt, zoals grazende dieren. Volgens de Qualitative Reasoning Group van Northwestern University zetten de meeste zonnepanelen op huizen van mensen slechts 14% van hun beschikbare energie om in stroom.

Zelfs de meest efficiënte zonnepanelen van vandaag zetten slechts 22% van hun beschikbare energie om in stroom. Volgens de tweede wet van de thermodynamica zullen zonnecellen nooit 100% efficiëntie bereiken. De hoogste theoretische maximale efficiëntie is 85%, en dat is met spiegels en motoren om de zon te volgen. Voor een systeem dat de zon niet volgt, is de hoogste theoretische maximale efficiëntie slechts 55%.

Hetzelfde geldt voor systemen die de zon volgen op bewolkte dagen. Terugdenkend aan het installatiegebied kan landgebruik door zonnevelden enorm zijn, en in tegenstelling tot windenergie is het delen van het land voor landbouwgebruik geen optie. Zonne-energie heeft ook invloed op landgebruik als het gaat om mijnbouw en productie van materialen die nodig zijn om fotovoltaïsche energie te produceren. Onder de verbindingen die in zonnepanelen worden aangetroffen, is cadmium en lood, extreem giftige metalen.

Er worden een aantal andere giftige en gevaarlijke materialen gebruikt bij de productie van zonnepanelen, waaronder galliumarsenide, koper-indium-gallium-diselenide, zoutzuur, zwavelzuur, salpeterzuur, waterstoffluoride, 1,1,1-trichloorethaan en aceton. Zonne-energie is een bewezen betrouwbare energiebron in vergelijking met conventionele energiebronnen die fossiele brandstoffen gebruiken. Zaken als wind, hagel, sneeuw, vuil en temperatuurschommelingen vormen ook een ernstige bedreiging voor zonnepanelen. Voor een jonge huiseigenaar die de komende jaren misschien verhuist, kan het plaatsen van zonnepanelen op zijn of haar dak aanvoelen als een onwaardige investering.

Overschakelen op zonne-energie bij een hoogwaardig bedrijf maximaliseert uw investering en helpt u de beste financiële beslissing te nemen die u kunt als het gaat om zonne-energie. Aan de andere kant zijn de belangrijkste nadelen van zonne-energie dat het niet voor elk dak werkt, het is niet ideaal als u op het punt staat te verhuizen, de kosten vooraf kunnen duur zijn, besparingen kunnen laag zijn als uw elektriciteitsrekening laag is, en het vinden van een lokale installateur kan moeilijk zijn. De belangrijkste voordelen van zonne-energie zijn dat het u helpt uw elektriciteitsrekening te verlagen, uw huiswaarde te verhogen, uw ecologische voetafdruk te verkleinen, stijgende elektriciteitskosten te bestrijden en geld terug te verdienen met uw investering. Met zonne-energie met de hoogste initiële kosten van elke andere hernieuwbare energiebron, zou je denken dat het redelijk goed zou zijn.

In tegenstelling tot andere soorten alternatieve energie, zoals windenergie, die grote open ruimtes nodig heeft met veel windwisselingen en waterkracht die een grote waterbron nodig heeft, kan zonne-energie in vrijwel elke omgeving worden gebruikt. We kunnen zonnepanelen gebruiken om elektriciteit op te wekken, maar ze kunnen daarbij uw dak beschadigen. Het bespaart geld op uw elektriciteitsrekening omdat de energie die wordt opgevangen door zonnepanelen wordt gebruikt voor elektriciteit in uw huis. Van alle hernieuwbare energiebronnen die op aarde beschikbaar zijn, is zonne-energie een van de meest gebruikte hernieuwbare energiebronnen.

Hoewel zonne-energie enkele gebreken heeft, zoals inconsistentie, inefficiëntie en hoge initiële kapitaaluitgaven, dwergen de voordelen de nadelen vrijwel in de schaduw. Zelfs in vergelijking met kernenergie komt zonne-energie bovenaan als het gaat om een milieuvriendelijkere oplossing. Zonne-energie (voor dingen buiten gewone zonnelampen voor buiten) heeft nog een lange weg te gaan voordat het betaalbaar, efficiënt en milieuvriendelijk is. .

Leave Reply

Required fields are marked *