Wanneer werkt een zonneboiler?

De zonneboiler absorbeert licht door middel van een collector op het dak en zet het om in warmte. Het geeft deze warmte door aan een watertank door middel van een circulatiepomp.

Wanneer werkt een zonneboiler?

De zonneboiler absorbeert licht door middel van een collector op het dak en zet het om in warmte. Het geeft deze warmte door aan een watertank door middel van een circulatiepomp. Deze uitwisseling wordt geactiveerd door de thermische regelaar, maar alleen als de collector heter is dan het water in de tank. Gesloten of indirecte systemen gebruiken een niet-bevriezende vloeistof om warmte van de zon over te brengen naar water in een opslagtank.

De thermische energie van de zon verwarmt de vloeistof in de zonnecollectoren. Vervolgens gaat deze vloeistof door een warmtewisselaar in de opslagtank en brengt de warmte over naar het water. De niet-bevriezende vloeistof keert vervolgens terug naar de collectoren. Deze systemen zijn zinvol in vriesklimaten.

Ook bekend als ICS- of batchsystemen, ze zijn voorzien van een of meer zwarte tanks of buizen in een geïsoleerde, geglazuurde doos. Koud water stroomt eerst door de zonnecollector, die het water voorverwarmt. Het water gaat vervolgens verder naar de conventionele back-up boiler, die een betrouwbare bron van warm water biedt. Ze mogen alleen in mild-vriesklimaten worden geïnstalleerd, omdat de buitenleidingen kunnen bevriezen bij zwaar, koud weer.

Omdat zonneboilers de zon nodig hebben om water te verwarmen, vraagt u zich misschien af of ze u's nachts van warm water kunnen voorzien. Het eerste dat u moet onthouden, is dat zonneboilers niet bedoeld zijn om uw boiler volledig te vervangen. Een typische zonneboiler kan in de loop van dat jaar 60-80% van het water dat u gebruikt, verwarmen. Van april tot september wordt bijna al uw warm water verwarmd met zonne-energie.

In de winter daalt het percentage van uw warm water dat door de zon wordt verwarmd tot 10-20% zoals u zou verwachten met korte dagen en zwakke zon in december. Dat is de reden waarom vrijwel elk zonnewater dat in de VS is geïnstalleerd, wordt aangesloten op een conventionele back-upboiler om ervoor te zorgen dat zelfs in januari aan uw warmwaterbehoeften wordt voldaan. Tenzij je een doe-het-zelf persoon bent of iemand kent die doe-het-zelf is en bereid is om je te helpen, is het een geweldige manier om je zonnewaterverwarmingssysteem door een professional te laten installeren. Water vulde ze, absorbeerde warmte van de zon en reisde vervolgens door een pijp naar het warmwatersysteem van het huis.

Ter vergelijking: in een directe opstelling krijgt uw water warmte rechtstreeks van de zon, in plaats van eerst te worden verzameld in een overdrachtsvloeistof. U moet ook beslissen of u een actief of passief warmwatersysteem op zonne-energie wilt, wat van invloed is op de manier waarop vloeistof door uw systeem beweegt. Dit type zonnewaterverwarmingssysteem is meestal de goedkoopste manier om te gaan, maar ze zijn zeker niet zo efficiënt. Wat het risico op bevriezing betreft, moet elk actief zonnewaterverwarmingssysteem (zie hier voor een uitleg van de verschillende soorten boilers) zo worden ontworpen dat het in de winter niet bevriest.

Met een warmwatersysteem op zonne-energie kunt u de kracht van de zon gebruiken om geld te besparen, uw afhankelijkheid van conventionele energiebronnen zoals olie, elektriciteit en gas te verminderen. Als u dit type waterverwarmingssysteem wilt instellen, heeft u drie soorten collectoren om uit te kiezen. Het gebruik van een zonneboiler is een van de meest effectieve manieren om uw afhankelijkheid van het falende elektriciteitsnet te verminderen en onderweg een lichtere voetafdruk achter te laten. Wanneer ze warm water nodig hebben, het systeem trapt in en verwarmt het water in de tank, dat aan hun wateropslagtank is aangesloten.

Actieve systemen maken gebruik van circulatiepompen, terwijl passieve systemen water verplaatsen via de natuurlijke neiging van water om te stijgen wanneer het wordt verwarmd. Ongeglazuurde vlakke plaatcollectoren - meestal gebruikt voor zwembadverwarming op zonne-energie - hebben een donkere absorptieplaat, gemaakt van metaal of polymeer, zonder deksel of behuizing. Zonneboilers (ook bekend als warm water op zonne-energie) is een alternatief voor conventionele waterverwarmingssystemen, waaronder tankloze spiraalboilers, gasboilers, elektrische boilers of warmtepompboilers (die allemaal gas, olie of elektriciteit gebruiken om ze van stroom te voorzien). Directe warmwatersystemen op zonne-energie kunnen werken voor sommige huiseigenaren in de meest zuidelijke delen van het land, maar de meeste U.

De andere is om een zogenaamd drainback-systeem te gebruiken, dat water of een antivriesmengsel circuleert, met behulp van een temperatuursensor in combinatie met een pomp om de vloeistof uit het systeem af te voeren wanneer het te koud is of wanneer de zon stopt met het verwarmen van het water. .

Leave Reply

Required fields are marked *