Is zonnewaterverwarming de moeite waard?

Als u een zonneboiler installeert, zouden uw rekeningen voor waterverwarming gemiddeld 50% - 80% moeten dalen. Omdat de zon vrij is, bent u ook beschermd tegen toekomstige brandstoftekorten en prijsstijgingen.

Is zonnewaterverwarming de moeite waard?

Als u een zonneboiler installeert, zouden uw rekeningen voor waterverwarming gemiddeld 50% - 80% moeten dalen. Omdat de zon vrij is, bent u ook beschermd tegen toekomstige brandstoftekorten en prijsstijgingen. Als je een nieuw huis bouwt of herfinanciert, is de economie nog aantrekkelijker. Natuurlijk kunnen zonneboilers in sommige gevallen de moeite waard zijn.

Ze zijn effectiever dan zonnepanelen in hun specifieke functie - het verwarmen van water. Het zonlicht hoeft alleen het water te verwarmen, niet omgezet te worden in elektriciteit die vervolgens een systeem van stroom voorziet om het water te verwarmen. Net als zonne-PV-systemen, helpt het installeren van warm water op zonne-energie u om te besparen op energierekeningen. Of u nu uw water verwarmt met elektriciteit, gas of een andere brandstof, warmwatersystemen op zonne-energie leveren elke dag een hoeveelheid gratis warm water, en die besparingen lopen in de loop van de tijd op.

Afhankelijk van de technologie die u momenteel gebruikt om het water van uw woning op te warmen, uw terugverdientijd of de tijd die nodig is om uw initiële investering terug te verdienen, zal warm water op zonne-energie variëren. Het is duidelijk dat een warmwaterboiler op zonne-energie in veel gevallen nuttig kan zijn. Ze zijn betrouwbaarder dan zonnepanelen in hun specifieke functie: het verwarmen van water. De zon hoeft alleen maar het water te verwarmen, geen elektriciteit te worden die vervolgens een systeem aandrijft om het water te verwarmen.

U moet ook nadenken over hoeveel zonneschijn uw huis krijgt, hoeveel warm water u dagelijks gebruikt en uw bestedingsplan. Een optie voor eigenaren van onroerend goed die willen profiteren van zonne-energie, is om een elektrisch systeem op zonne-energie te installeren, hetzij naast warm water op zonne-energie of alleen. Veel staten, gemeenten en nutsbedrijven bieden hun eigen incentives en kortingen voor de installatie van zonneboilers. Alle warmwatersystemen moeten worden onderhouden, of u nu het systeem doorspoelt of de kleppen controleert.

Het installeren van een warmwaterboiler op zonne-energie is een populaire aanpak voor huiseigenaren om hun elektriciteitsrekening te verlagen. Elektrische warmtepompen gebruiken netenergie om uw water te verwarmen, maar in combinatie met een zonnestelsel thuis, kunnen ze nog steeds op zonne-energie werken. In gebieden met aanzienlijke schaduw of sneeuwweer is warm water op zonne-energie misschien gewoon niet productief genoeg om een voldoende rendement op de investering te leveren. U bespaart echter meer op uw rekeningen voor waterverwarming als u in een zonnig gebied woont, omdat u de back-upverwarmingsbron niet zo vaak hoeft te gebruiken.

In plaats daarvan gebruiken deze zeer efficiënte apparaten speciale zonnecollectoren op uw dak om stroom uit de zon te halen. Actieve zonneboilers gebruiken een pomp om warm water van de zonnecollectoren, of absorbers, naar uw huis te laten circuleren. Het investeringsbelastingkrediet, ook wel bekend als het federale belastingkrediet voor zonne-energie, biedt een krediet gelijk aan 26% van de kosten voor het installeren van een zonneboiler. Als u een milieuvriendelijkere levensstijl probeert op te bouwen, is zonnewater een geweldige aanvulling op uw huis omdat het uw ecologische voetafdruk verkleint.

Bij het kiezen van een warmwatersysteem op zonne-energie kunt u kiezen tussen een actief systeem en een passief systeem. In een actief direct systeem stroomt drinkwater rechtstreeks door de warmtecollector en in een opslagtank voor gebruik. Warmwaterverwarmers op zonne-energie zijn in het verleden enorm populair geweest vanwege het feit dat ze uw elektriciteitsrekening hebben verlaagd en u in staat stellen uw water op te warmen met de energie van de zon. Als u echter niet de ruimte heeft voor zonnepanelen, kunnen zonneboilers nog steeds goed passen, omdat ze veel minder ruimte innemen dan zonnepanelen.

Leave Reply

Required fields are marked *