Zijn warmwaterboilers op zonne-energie het waard?

Als u een zonneboiler installeert, zouden uw rekeningen voor waterverwarming gemiddeld 50% - 80% moeten dalen. Omdat de zon vrij is, bent u ook beschermd tegen toekomstige brandstoftekorten en prijsstijgingen.

Zijn warmwaterboilers op zonne-energie het waard?

Als u een zonneboiler installeert, zouden uw rekeningen voor waterverwarming gemiddeld 50% - 80% moeten dalen. Omdat de zon vrij is, bent u ook beschermd tegen toekomstige brandstoftekorten en prijsstijgingen. Als je een nieuw huis bouwt of herfinanciert, is de economie nog aantrekkelijker. Natuurlijk kunnen zonneboilers in sommige gevallen de moeite waard zijn.

Ze zijn effectiever dan zonnepanelen in hun specifieke functie - het verwarmen van water. Het zonlicht hoeft alleen het water te verwarmen, niet omgezet te worden in elektriciteit die vervolgens een systeem van stroom voorziet om het water te verwarmen. Het is duidelijk dat een warmwaterboiler op zonne-energie in veel gevallen nuttig kan zijn. Ze zijn betrouwbaarder dan zonnepanelen in hun specifieke functie: het verwarmen van water.

De zon hoeft alleen maar het water te verwarmen, geen elektriciteit te worden die vervolgens een systeem aandrijft om het water te verwarmen. Net als zonne-PV-systemen, helpt het installeren van warm water op zonne-energie u om te besparen op energierekeningen. Of u nu uw water verwarmt met elektriciteit, gas of een andere brandstof, warmwatersystemen op zonne-energie leveren elke dag een hoeveelheid gratis warm water, en die besparingen lopen in de loop van de tijd op. Afhankelijk van de technologie die u momenteel gebruikt om het water van uw woning op te warmen, uw terugverdientijd of de tijd die nodig is om uw initiële investering terug te verdienen, zal warm water op zonne-energie variëren.

Gedurende zijn lange levensduur zal uw warmwaterinstallatie op zonne-energie uiteindelijk zichzelf terugbetalen en nog wat. Warmwatersystemen op zonne-energie gaan doorgaans ongeveer 20 jaar mee en sommige systemen zullen nog langer werken. Naast de geldelijke voordelen, vermindert het installeren van warm water op zonne-energie uw gebruik van broeikasgassen die fossiele brandstoffen produceren, waardoor het ook een goede keuze is voor het milieu. Passieve watervoorziening op zonne-energie is meestal goedkoper dan actieve, omdat ze geen unieke apparaten nodig hebben om het water te pompen.

Met een warmwatersysteem op zonne-energie kunt u er 100 procent zeker van zijn dat u een emissievrije hernieuwbare hulpbron gebruikt voor uw behoeften op het gebied van waterverwarming. Warmwaterverwarmers op zonne-energie zijn in het verleden enorm populair geweest vanwege het feit dat ze uw elektriciteitsrekening hebben verlaagd en u in staat stellen uw water op te warmen met de energie van de zon. Collectoren zijn een reeks vlakke platen, buizen of tanks waar water of een warmteoverdrachtsvloeistof doorheen gaat en de warmte van de zon absorbeert. Het installeren van een zonneboiler kan u zelfs helpen om tot 65% te besparen op uw energieverbruik2 en 1,6 tot 2,7 ton CO2-uitstoot per jaar3.Integrale collectoropslag (ICS) -systemen zijn de eenvoudigste van alle Waterverwarmingseenheden op zonne-energie, de warmtecollector dient ook als wateropslagtank.

Units zijn ook rechtstreeks bij producenten te koop, waarbij Duda Diesel en Sunbank Solar verschillende geweldige residentiële opties bieden. Desalniettemin zal een warmwatersysteem op zonne-energie na installatie geleidelijk hun waarde beginnen terug te betalen in de vorm van lagere energierekeningen. Meer recentelijk hebben mensen gekozen voor waterverwarmers met elektrische warmtepomp, die zijn gekoppeld aan zonnepaneelsystemen voor thuis. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat actieve systemen circulatiepompen nodig hebben om water te verplaatsen, en passieve systemen zijn afhankelijk van de zwaartekracht om water te verplaatsen.

In plaats daarvan gebruiken deze zeer efficiënte huishoudelijke apparaten speciale zonnecollectoren op uw dak om stroom uit de zon te halen. Veel staten, gemeenten en nutsbedrijven bieden hun eigen incentives en kortingen voor de installatie van zonneboilers. Thermosyphon-collectoren verzamelen zonlicht en sturen verwarmd water terug naar de tank via een gesloten lus of warmtepijp.

Leave Reply

Required fields are marked *