Welke zonneboiler?

Waterverwarmingssystemen op zonne-energie gebruiken de energie van de zon om het water in uw huis te verwarmen. Met een warmwatersysteem op zonne-energie kunt u de kracht van de zon gebruiken om geld te besparen en uw afhankelijkheid van conventionele energiebronnen zoals olie, elektriciteit en gas te verminderen.

Welke zonneboiler?

Waterverwarmingssystemen op zonne-energie gebruiken de energie van de zon om het water in uw huis te verwarmen. Met een warmwatersysteem op zonne-energie kunt u de kracht van de zon gebruiken om geld te besparen en uw afhankelijkheid van conventionele energiebronnen zoals olie, elektriciteit en gas te verminderen. zonneboilers - ook wel warmwatersystemen op zonne-energie genoemd - kunnen een kosteneffectieve manier zijn om warm water voor uw huis te genereren. Ze kunnen in elk klimaat worden gebruikt en de brandstof die ze gebruiken - zonneschijn - is gratis.

Conventionele boilers worden aangedreven door elektriciteit of gas, terwijl zonneboilers energie uit de zon halen. Zonneboilers gebruiken schone energie om water te verwarmen, in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen en kolen die worden gebruikt met elektrische of gasboilers. Zonnecollectoren kunnen echter alleen water verwarmen en kunnen uw apparaten niet van stroom voorzien zoals traditionele systemen. Om apparaten van stroom te voorzien die zonne-energie gebruiken, zou men een fotovoltaïsch (PV) zonne-energiesysteem moeten installeren, vaak geleverd door zonne-energiebedrijven om elektriciteit te produceren.

Gesloten of indirecte systemen gebruiken een niet-bevriezende vloeistof om warmte van de zon naar water in een opslagtank over te brengen. De thermische energie van de zon verwarmt de vloeistof in de zonnecollectoren. Vervolgens gaat deze vloeistof door een warmtewisselaar in de opslagtank en brengt de warmte over naar het water. De niet-bevriezende vloeistof keert vervolgens terug naar de collectoren.

Deze systemen zijn zinvol in vriesklimaten. Een cijfer dat de efficiëntie van uw zonneboiler bepaalt, is de zonne-energiefactor. Hoewel dit kan worden verholpen met een conventionele bijverwarming, is het nog steeds een nadeel dat alle zonnetechnologieën delen. Als u een onbeschaduwd gedeelte van uw eigendom heeft dat op het zuiden, zuidoosten, zuidwesten of zelfs op het westen ligt, kunt u een zonneboiler installeren.

Records van zonnecollectoren in de Verenigde Staten dateren van vóór 1900, waarbij een zwart geschilderde tank op een dak was gemonteerd. verwarmingswater is goed voor 18% van het energieverbruik van een huis, maar dit met zonne-energie kan uw waterverwarmingsrekening met 50 tot 80% verlagen. Uw zonne-energieleverancier kan u helpen bij het berekenen van de werkelijke bedrijfskosten van uw systeem, die zal variëren afhankelijk van of uw hulpsysteem gas of elektriciteit gebruikt om het water te verwarmen. In een actief zonneboiler verplaatsen pompen water of een warmtewisselingsvloeistof uit de wateropslagruimte, door de collector, en terug naar uw huishoudelijk sanitairsysteem.

Actieve zonnecollectoren gebruiken ofwel antivries dat van de zonnecollector naar een warmtewisselaar wordt geleid die drinkwater verwarmt voor opslag en huishoudelijk gebruik, of verwarmen gewoon water rechtstreeks, dat vervolgens naar een watertank wordt gepompt. Frank Shuman bouwde's werelds eerste thermische zonne-energiecentrale in Maadi, Egypte, met behulp van parabolische troggen om een motor van 45 tot 52 kilowatt (60 tot 70 pk) van stroom te voorzien die 23.000 liter (6.000 Amerikaanse gal) water per minuut van de rivier de Nijl naar aangrenzende katoenvelden pompte. In een actief direct systeem stroomt drinkwater rechtstreeks door de warmtecollector en in een opslagtank voor gebruik. Een vrij eenvoudige temperatuurregelaar wordt gebruikt om het water naar de panelen of warmtewisselaar te leiden, hetzij door een klep te draaien of de pomp te bedienen.

Lucht zonnesystemen, hoewel niet zo efficiënt als watersystemen, moeten worden overwogen als onderhoud een primair probleem is, aangezien ze niet lekken of barsten. Zelfs met belastingkredieten en kortingen kunnen de kosten het moeilijk maken om een zonnewaterverwarmingssysteem aan te schaffen. In de Verenigde Staten zijn naar schatting een miljoen residentiële en 200.000 commerciële zonne-waterverwarmingssystemen geïnstalleerd. Huiseigenaren geven elk jaar honderden dollars uit aan aardgas en elektriciteit om het water in hun huizen te verwarmen.

Leave Reply

Required fields are marked *