Kun je warm water verwarmen met zonne-energie?

Waterverwarmingssystemen op zonne-energie gebruiken de energie van de zon om het water in uw huis te verwarmen. Met een warmwatersysteem op zonne-energie kunt u de kracht van de zon gebruiken om geld te besparen en uw afhankelijkheid van conventionele energiebronnen zoals olie, elektriciteit en gas te verminderen.

Kun je warm water verwarmen met zonne-energie?

Waterverwarmingssystemen op zonne-energie gebruiken de energie van de zon om het water in uw huis te verwarmen. Met een warmwatersysteem op zonne-energie kunt u de kracht van de zon gebruiken om geld te besparen en uw afhankelijkheid van conventionele energiebronnen zoals olie, elektriciteit en gas te verminderen. zonneboilers - ook wel warmwatersystemen op zonne-energie genoemd - kunnen een kosteneffectieve manier zijn om warm water voor uw huis te genereren. Ze kunnen in elk klimaat worden gebruikt en de brandstof die ze gebruiken - zonneschijn - is gratis.

Thermische systemen op zonne-energie verwarmen water voor huishoudelijk gebruik met schone energie van de zon. Als u een onbeschaduwd gedeelte van uw eigendom heeft dat op het zuiden, zuidoosten, zuidwesten of zelfs op het westen ligt, kunt u een zonneboiler installeren. Hier zijn vier feiten over waterverwarmingssystemen op zonne-energie. Het verwarmen en opslaan van water vormt de kern van elk zonneverwarmingssysteem, maar huiseigenaren moeten ook beslissen hoe ze die warmte het beste door het huis kunnen verdelen.

Veel staten, gemeenten en nutsbedrijven bieden hun eigen incentives en kortingen voor de installatie van zonneboilers. U kunt zonnecollectoren ook gebruiken in een verwarmingssysteem met geforceerde lucht door een warmwaterwarmtewisselaar aan het luchtretourkanaal toe te voegen. De zon verwarmt het water direct, en de zwaartekracht stuurt het water naar uw warmwateropslag. Warmwatercollectoren op zonne-energie worden meestal op het dak op het zuiden geplaatst, of ergens tussen Oost naar West (maar niet op het noorden gericht).

Het rendement is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de prijs van verwarmingsbrandstof, de blootstelling aan de zon van uw huis en de gemiddelde verwarmingsbelasting. Actieve zonnecollectoren gebruiken ofwel antivries dat van de zonnecollector naar een warmtewisselaar wordt geleid die drinkwater verwarmt voor opslag en huishoudelijk gebruik, of verwarmen gewoon water rechtstreeks, dat vervolgens naar een watertank wordt gepompt. Omdat zoveel factoren van invloed zijn op welke zonneboiler u moet kopen, is het raadzaam om met een professional samen te werken bij het kiezen en installeren van een groter zonnewaterverwarmingssysteem. Als u besluit te investeren in een zonne-water- en ruimteverwarmingssysteem, uw eerste stap is het vinden van een zonne-installateur of systeemontwerper die een systeem kan samenstellen dat aan uw behoeften voldoet.

Toen ik bijvoorbeeld contact opnam met Viessmann om een offerte aan te vragen, leverden ze in slechts een paar uur een voorbeeldvoorstel voor warm water en ruimteverwarming op maat voor een hypothetisch huis in Portland, Maine. Als u vragen heeft over het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft voor een boiler, neem dan vandaag nog contact op met Everything Solar. Terwijl zonneboilers het meest worden gebruikt als energiebesparende apparaten om water voor te verwarmen voordat ze een conventionele boiler in huis binnengaan, wat warm en slaat water op zonder het gebruik van een conventionele tank, met volledig door de zon aangedreven warm water. Passieve zonneboilers zijn de goedkopere, eenvoudigere optie, maar zijn meestal ook minder efficiënt dan actieve systemen.

Ongeacht uw type zonneboiler, verwacht tussen de 50 en 80 procent te besparen op de kosten voor het verwarmen van uw warm water. Met deze informatie kunt u de beste beslissing nemen of een zonneboiler een goede investering is voor de warmwaterbehoeften van uw huis. Uw zonne-energieleverancier kan u helpen bij het berekenen van de werkelijke bedrijfskosten van uw systeem, die zal variëren afhankelijk van of uw hulpsysteem gas of elektriciteit gebruikt om het water te verwarmen.

Leave Reply

Required fields are marked *