Is een zonnewaterverwarmingssysteem?

Waterverwarmingssystemen op zonne-energie gebruiken de energie van de zon om het water in uw huis te verwarmen. Met een warmwatersysteem op zonne-energie kunt u de kracht van de zon gebruiken om geld te besparen en uw afhankelijkheid van conventionele energiebronnen zoals olie, elektriciteit en gas te verminderen.

Is een zonnewaterverwarmingssysteem?

Waterverwarmingssystemen op zonne-energie gebruiken de energie van de zon om het water in uw huis te verwarmen. Met een warmwatersysteem op zonne-energie kunt u de kracht van de zon gebruiken om geld te besparen en uw afhankelijkheid van conventionele energiebronnen zoals olie, elektriciteit en gas te verminderen. zonneboilers - ook wel warmwatersystemen op zonne-energie genoemd - kunnen een kosteneffectieve manier zijn om warm water voor uw huis te genereren. Ze kunnen in elk klimaat worden gebruikt en de brandstof die ze gebruiken - zonneschijn - is gratis.

Zonne-waterverwarmingssysteem is een apparaat dat helpt bij het verwarmen van water door gebruik te maken van de energie van de ZON. Zonne-energie (zonnestralen) wordt gebruikt voor het verwarmen van water. Water wordt gemakkelijk verwarmd tot een temperatuur van 60-80o C. Zonneboiler van zonneboilers (SWH's) met een capaciteit van 100-300 liter zijn geschikt voor huishoudelijk gebruik.

Grotere systemen kunnen worden gebruikt in restaurants, kantines, pensions, hotels, ziekenhuizen enz. Een SWH met een capaciteit van 100 liter kan een elektrische geiser voor residentieel gebruik vervangen en kan jaarlijks ongeveer 1500 eenheden elektriciteit besparen. Het gebruik van 1000 SWh's met elk 100 liter capaciteit kan bijdragen aan een piekbelastingsbesparing van ongeveer 1 MW. Een SWH met een inhoud van 100 liter kan de uitstoot van 1,5 ton kooldioxide per jaar voorkomen.

ETC's hogere bedrijfstemperatuurbereik (tot 200° C (392° F)) maakt ze geschikt voor industriële toepassingen zoals stoomopwekking, warmtemotor en drogen op zonne-energie. Om een optimale inzamelefficiëntie mogelijk te maken onder sterk wisselende weersomstandigheden, kan een tweetraps opvangsysteem worden gebruikt, gecombineerd met een warmtepomp om de warmte over te dragen en te upgraden. Actieve systemen hebben controllers met functies zoals interactie met een back-up elektrische of gasaangedreven boiler, berekening en logging van de bespaarde energie, veiligheidsfuncties, toegang op afstand en informatieve displays. Zonneboilers kunnen ook een geweldige optie zijn voor mensen die op afgelegen locaties wonen of als milieuvriendelijke aanvulling voor bestaande zonne-elektriciteitsopwekking.

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat actieve systemen circulatiepompen nodig hebben om water te verplaatsen, en passieve systemen zijn afhankelijk van de zwaartekracht om water te verplaatsen. Dergelijke systemen zouden zeer nuttig zijn in combinatie met zonneverwarming, omdat de temperatuur van het vloeroppervlak kan worden beperkt tot ongeveer 25° C en vervolgens water met een temperatuur van ongeveer 28 - 30° C kan worden gebruikt. Antivriessystemen onder druk gebruiken een mix van antivries (bijna altijd laag-toxisch propyleenglycol) en watermengsel voor HTF om schade door bevriezing te voorkomen. Actieve indirecte systemen circuleren een niet-bevriezende vloeistof door de zonnecollector en in een warmtewisselaar, waar de warmte van de vloeistof wordt overgebracht naar drinkwater.

In de zomer, wanneer er geen vraag is naar ruimteverwarming, kan het zonnestelsel alleen alle waterverwarming op het verhoogde temperatuurniveau leveren. De hoeveelheid warmte die wordt afgegeven door een zonnewaterverwarmingssysteem hangt voornamelijk af van de hoeveelheid warmte die door de zon op een bepaalde plaats wordt afgegeven (zonnestraling). Stromingsbuizen die over de platen zijn geplaatst, voeren leidingwater over de verwarmde platen en naar de sanitaire leidingen van het huishouden. Waterverwarming op zonne-energie maakt van zonlicht een kosteneffectieve manier om warm water te genereren voor woongebouwen.

Het derde type vorstbescherming is vriestolerantie, waarbij lagedrukwaterleidingen van siliconenrubber eenvoudig uitzetten bij bevriezing. Mogelijk moet u ook investeren in structurele verbeteringen op uw dak om een zware passieve watertank te bevatten.

Leave Reply

Required fields are marked *