Werkt zonnewaterverwarming in het VK?

Zelfs in het bewolkte Groot-Brittannië kan zonne-energie aan meer dan de helft van uw jaarlijkse vraag naar warm water voldoen. zonnewaterverwarming moet niet worden verward met fotovoltaïsche (PV) -technologie, die elektriciteit produceert.

Werkt zonnewaterverwarming in het VK?

Zelfs in het bewolkte Groot-Brittannië kan zonne-energie aan meer dan de helft van uw jaarlijkse vraag naar warm water voldoen. zonnewaterverwarming moet niet worden verward met fotovoltaïsche (PV) -technologie, die elektriciteit produceert. De output van zonnepanelen kan worden omgeleid naar het verwarmen van water, maar zonnewaterverwarming is efficiënter. Zonnewaterverwarmingssystemen gebruiken panelen of buizen, zonnecollectoren genaamd, om zonne-energie te verzamelen.

De zonnecollectoren zetten het infrarode deel van het zichtbare licht om in warmte. Ze zijn gevuld met een mix van water en glycol. Deze vloeistof wordt rond een circuit gepompt, dat door de warmwatercilinder gaat. Een gemiddeld thermisch zonne-energiesysteem in het VK dekt het hele jaar door ongeveer 40% -60% van het totale warmwaterverbruik van een huishouden.

Dit omvat warm water voor douches, warme kranen, enz. De specifieke hoeveelheid warm water die wordt geproduceerd, is afhankelijk van de tijd van het jaar. Thermische zonnetechnologie werkt samen met conventionele waterverwarmingssystemen. Warmte geabsorbeerd door de panelen wordt gebruikt om het water in een warmwateropslagcilinder voor te verwarmen.

Dit vermindert de hoeveelheid brandstof die nodig is om het warme water op een bruikbare temperatuur te brengen, waardoor geld wordt bespaard op verwarmingsrekeningen en de CO2-uitstoot wordt verminderd. Waterverwarmingssystemen op zonne-energie werken door zonlicht op te vangen en het te gebruiken om in een aanzienlijk deel van uw jaarlijkse warmwaterbehoefte te voorzien. Net als de methode van de warmtepomp om natuurlijk voorkomende energie op te vangen, doen zonnewaterverwarmingssystemen dit door een warmteoverdrachtsvloeistof te laten circuleren tussen de zonnecollectoren op uw dak en de warmwatercilinder met dubbele spoel in uw huis. De besparing zal het hele jaar door variëren, met systemen die in de zomer bijna al uw warm water leveren, maar minder tijdens de wintermaanden.

De vervanging ervan, het Boiler Upgrade Scheme, biedt geen kortingen of betalingen voor huishoudens die thermische zonne-systemen krijgen. Als er nog geen speciale warmwatercilinder op zonne-energie is geïnstalleerd, moet u meestal de bestaande cilinder vervangen. Zodra de vloeistof in de zonnecollectoren een bepaalde temperatuur bereikt, wordt de vloeistof naar uw warmwatercilinder met dubbele spoel gepompt. Het vinden van de juiste zonneboiler voor u en de specifieke behoeften van uw huishouden kan duur en tijdrovend zijn.

De kosten voor het kopen van een zonne-thermisch systeem zijn vrij hoog, maar het zal op de lange termijn winstgevend zijn. Omdat de hoeveelheid beschikbare zonne-energie het hele jaar door varieert, levert een zonnewaterverwarmingssysteem niet 100% van het warme water dat het hele jaar door nodig is. Hernieuwbare energiebron Het belangrijkste voordeel is dat zonne-energie een 100% hernieuwbare energiebron is. U kunt een evenwichtige beslissing nemen over het al dan niet opnemen van een zonnewaterverwarmingssysteem in uw systeem voor hernieuwbare energie.

Thermische zonnepanelen zijn niet te verwarren met zonnepanelen, die de energie van de zon gebruiken om elektriciteit op te wekken. Ontdek of waterverwarming op zonne-energie, een duurzaam alternatief voor verwarmingssystemen die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, kan voldoen aan de behoeften van uw huishouden. De hoeveelheid geleverde warmte is echter over het algemeen erg klein (minder dan 10% van de verwarmingsbehoefte van het huis), dus het wordt meestal niet als de moeite waard beschouwd. De regering heeft gezegd dat de regeling „gericht is op systemen die koolstofbesparingen maximaliseren, en daarom is kwalificatie afhankelijk van de vraag of een technologie „in staat is om te voldoen aan de volledige ruimte- en waterverwarmingsvereisten van het onroerend goed.

In plaats daarvan is het een mengsel van water en antivries, en de warmte die het van de zon absorbeert, wordt overgebracht naar het water in de warmwatercilinder door middel van een koperen spoel. Koud water uit de bodem van deze cilinder wordt vervolgens door de collector gepompt, die het water verwarmt en vervolgens naar de bovenkant van de warmwateropslag stuurt.

Leave Reply

Required fields are marked *