Welke zonneboiler werkt?

Gesloten of indirecte systemen gebruiken een niet-bevriezende vloeistof om warmte van de zon naar water in een opslagtank over te brengen. De thermische energie van de zon verwarmt de vloeistof in de zonnecollectoren.

Welke zonneboiler werkt?

Gesloten of indirecte systemen gebruiken een niet-bevriezende vloeistof om warmte van de zon naar water in een opslagtank over te brengen. De thermische energie van de zon verwarmt de vloeistof in de zonnecollectoren. Vervolgens gaat deze vloeistof door een warmtewisselaar in de opslagtank en brengt de warmte over naar het water. zonneboilers - ook wel warmwatersystemen op zonne-energie genoemd - kunnen een kosteneffectieve manier zijn om warm water voor uw huis te genereren.

Ze kunnen in elk klimaat worden gebruikt en de brandstof die ze gebruiken - zonneschijn - is gratis. Nadat uw boiler correct is geïnstalleerd en onderhouden, probeer enkele aanvullende energiebesparende strategieën om uw waterverwarmingskosten te verlagen, vooral als u een back-upsysteem nodig heeft. Het zonlicht hoeft alleen het water te verwarmen, niet omgezet te worden in elektriciteit die vervolgens een systeem van stroom voorziet om het water te verwarmen. U moet ook overwegen hoeveel zonlicht uw eigendom krijgt, hoeveel warm water u dagelijks gebruikt en uw budget.

Collectoren in geëvacueerde buis of vacuümstijl kunnen een verrassend hoge watertemperatuur bereiken, soms meer dan 300 graden F. Het water wordt teruggepompt naar het gebouw op de achtergrond (Jefferson County Jail in Golden, Colorado). Als u grote ruimtebeperkingen heeft, kunnen warmwaterverwarmers op zonne-energie de beste manier zijn om te profiteren van zonne-energie. De meeste zonneboilers hebben bescherming tegen bevriezing, wat helpt voorkomen dat sneeuw en ijs zich eromheen ophopen.

Deze antivriesvloeistof stroomt vervolgens door een warmtewisselaar in een opslagtank, waar het zijn warmte overbrengt naar het water. De meeste warmwatersystemen op zonne-energie hebben een controllersysteem dat ervoor zorgt dat het water in de opslagtank niet te warm wordt. Deze factoren omvatten zonnebronnen, klimaat, lokale bouwvoorschriften en veiligheidskwesties; daarom is het het beste om een gekwalificeerde aannemer voor thermische zonne-energiesystemen uw systeem te laten installeren. Het voor de hand liggende nadeel van thermische zonne-energie is dat het niets anders produceert dan warm water en daar kun je maar zoveel mee doen; in tegenstelling tot fotovoltaïsche zonne-energie kunnen thermische zonnepanelen je niet helpen je huis te verwarmen of echt veelzijdige, hoogwaardige energie te produceren in de vorm van elektriciteit.

Meestal worden zonneboilers op het dak geplaatst, op het zuiden gericht, zodat ze direct zonlicht van de beste kwaliteit krijgen. Wat als u de boven- en onderkant van een plastic fles afsnijdt en aan elk uiteinde leidingen monteert, waardoor de leidingen in de warmwatertank van uw huis worden gevoerd om een compleet watercircuit te maken. Houd er rekening mee dat u, afhankelijk van hoeveel warm water u gebruikt, mogelijk moet vertrouwen op een back-up-netgekoppeld warmwatersysteem.

Leave Reply

Required fields are marked *