Waar werkt zonneboiler?

Directe systemen circuleren water door zonnecollectoren waar het wordt verwarmd door de zon. Het verwarmde water wordt vervolgens opgeslagen in een tank, naar een tankloze boiler gestuurd of direct gebruikt.

Waar werkt zonneboiler?

Directe systemen circuleren water door zonnecollectoren waar het wordt verwarmd door de zon. Het verwarmde water wordt vervolgens opgeslagen in een tank, naar een tankloze boiler gestuurd of direct gebruikt. Deze systemen hebben de voorkeur in klimaten waar het zelden bevriest. zonnewaterverwarming gebruikt de warmteopwekkende kracht van de zon om water te verwarmen, niet om elektriciteit op te wekken.

Waterverwarmingstoestellen op zonne-energie worden al honderden jaren gebruikt, maar er zijn de afgelopen 20 jaar grote vooruitgang geboekt op het gebied van absorptietechnologie. Deze vooruitgang heeft de zonne-energie-efficiëntie van collectoren verhoogd, die nu meer dan 50% van het beschikbare zonlicht kunnen omzetten voor het verwarmen van water voor thuis. Je gebruikt thuis elke dag warm water als je gaat douchen, een lading was doet of je afwas doet. Waterverwarmingssystemen op zonne-energie gebruiken de energie van de zon om het water in uw huis te verwarmen.

Zonneboilers (ook bekend als warm water op zonne-energie) is een alternatief voor conventionele waterverwarmingssystemen, waaronder tankloze spiraalboilers, gasboilers, elektrische boilers of warmtepompboilers (die allemaal gas, olie of elektriciteit gebruiken om ze van stroom te voorzien). Warm water op zonne-energie vermindert de uitstoot van broeikasgassen in de atmosfeer en helpt u ook op lange termijn geld te besparen door de gas- en elektriciteitsrekeningen te verlagen. De panelen in een thermisch zonne-systeem staan bekend als „collectoren”, en worden meestal op een dak geïnstalleerd. Zodra de overdrachtsvloeistof in uw collectoren opwarmt, het gaat naar een reeks leidingen die bekend staan als een „warmtewisselaar”, die zich in de opslagtank voor uw warm water bevindt.

Wanneer deze leidingen zijn gevuld met verwarmde overdrachtsvloeistof, wordt de warmte van de leidingen naar uw water overgebracht, waardoor er heet water ontstaat dat klaar is om in uw huis te worden gebruikt. De meeste warmwatersystemen op zonne-energie hebben een controllersysteem dat ervoor zorgt dat het water in de opslagtank niet te warm wordt. Regelsystemen kunnen ook voorkomen dat koud water door het systeem wordt gefietst wanneer het buiten extreem koud is en de overdrachtsvloeistof niet voldoende wordt opgewarmd. Ten slotte wordt elk warmwatersysteem op zonne-energie geleverd met een back-upsysteem.

Op dagen dat het te bewolkt is om voldoende verwarmd water uit zonne-energie te genereren, start uw back-upverwarming en genereert warm water voor uw huis met gas of elektriciteit. Back-upverwarmers zijn het hele jaar door goed voor ongeveer 20 procent van uw warmwatergebruik. Elk warmwatersysteem op zonne-energie bestaat uit dezelfde basisonderdelen, maar er zijn enkele verschillen in systeemontwerp. Je moet kiezen tussen een direct of indirect systeem, wat van invloed is op hoe vloeistof wordt verwarmd in de collectoren.

U moet ook beslissen of u een actief of passief warmwatersysteem op zonne-energie wilt, wat van invloed is op de manier waarop vloeistof door uw systeem beweegt. Integrale collector-opslagsystemen zijn gemaakt van opslagtanks waarmee de zon water kan verwarmen. Dit verwarmde water gaat vervolgens naar sanitaire systemen voor verschillende toepassingen. Ze werken goed bij warme temperaturen met's avonds laat warm water nodig.

Deze systemen werken op dezelfde manier door een collector op het dak te gebruiken, waardoor het water vervolgens door het sanitairsysteem van een gebouw kan stromen voor hun warmwatersystemen. Het belangrijkste verschil tussen direct en indirect warm water op zonne-energie is het type vloeistof dat wordt gebruikt om warmte in het systeem te verzamelen. In een indirect systeem wordt zonne-energie verzameld en vastgehouden in een speciale antivriesvloeistof. Het antivriesmiddel wordt in uw warmwateropslagtank gecirculeerd, die water verwarmt voor gebruik in uw huis.

Ter vergelijking: in een directe opstelling krijgt uw water warmte rechtstreeks van de zon, in plaats van eerst te worden verzameld in een overdrachtsvloeistof. De meeste warmwaterinstallaties op zonne-energie in de Verenigde Staten gebruiken indirecte warmwatersystemen op zonne-energie. Indirecte systemen zijn beter bestand tegen koude temperaturen, en zijn beter in het vasthouden van warmte-energie tijdens koudere wintermaanden. Indirecte systemen zijn echter ook duurder dan directe systemen.

Directe warmwatersystemen op zonne-energie kunnen werken voor sommige huiseigenaren in de meest zuidelijke delen van het land, maar de meeste VS, S. Bewoners zullen een indirect systeem willen installeren om efficiëntieverliezen tijdens koudere delen van het jaar te voorkomen. In uw warmwaterinstallatie op zonne-energie wordt antivriesvloeistof of water door het systeem verplaatst met een regelpomp of met zwaartekracht. Controllerpompen worden alleen gebruikt in actieve warmwaterinstallaties op zonne-energie.

Passieve systemen zijn afhankelijk van de zwaartekracht om vloeistof en water te verplaatsen. Hoewel passieve systemen minder ingewikkeld zijn om te installeren, zijn ze ook veel minder efficiënt dan actieve systemen. Bovendien moeten sommige passieve systemen hun opslagtank hoger hebben geïnstalleerd dan de collectoren om te werken, wat grote hoeveelheden stress op uw dak kan veroorzaken. De meeste warmwatersystemen op zonne-energie in de VS.

Actief zijn, wat betekent dat ze een controller hebben die water of antivriesvloeistof door het systeem pompt. Uw thermische zonnecollectoren absorberen nog steeds een beetje warmte op bewolkte dagen, maar werken niet zo goed als wanneer het zonnig is. Warmwatersystemen op zonne-energie bevatten meestal een back-up boiler die u kunt gebruiken als u een paar bewolkte of regenachtige dagen achter elkaar ervaart. Voer uw postcode in om offertes voor zonne-energie bij u in de buurt te zien Vergelijk de beste aanbiedingen van zonne-installateurs bij u in de.

Voer uw postcode in om erachter te komen wat typische zonne-installaties in uw buurt kosten. opslagtanks voor zonneboilers kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het huis, het aantal zonnecollectoren en de hoeveelheid warm water die nodig is in huis. Ongeglazuurde vlakke plaatcollectoren - meestal gebruikt voor zwembadverwarming op zonne-energie - hebben een donkere absorptieplaat, gemaakt van metaal of polymeer, zonder deksel of behuizing. We gebruiken al eeuwenlang zonne-energie om water te verwarmen, maar pas in de jaren tachtig begonnen warmwaterbedrijven op zonne-energie van start te gaan in de U.

Warmte die door het paneel wordt verzameld, verwarmt water (of olie of een andere vloeistof) dat door een circuit van leidingen in een koperen spiraal in uw warmwatertank stroomt. Zonnepanelen (ook wel zonnecellen of fotovoltaïsche cellen genoemd) die zonlicht omzetten in elektriciteit worden nog maar net echt populair; thermische zonnepanelen, die zonlicht gebruiken om warm water te produceren, zijn al tientallen jaren gemeengoed. Ik veronderstel dat het vanzelfsprekend is, maar een goed geïsoleerde wateropslagtank is een must voor zonne-waterverwarmingssystemen. Hoewel ze hogere initiële kosten vereisen voor zowel het systeem als de installatie (vergeleken met het vervangen van een bestaande elektrische of gasgestookte boiler), zullen ze volgens het ministerie van Energie in de loop van de tijd 50% tot 80% van de kosten voor het verwarmen van water besparen.

Net zoals veel mensen met zonne-, wind- of waterkracht vaak back-upsystemen zoals generatoren hebben, moet een zonnewaterverwarmingssysteem een back-upsysteem hebben voor bewolkte dagen. Het zonnebedrijf dat u kiest, heeft tools die u kunt gebruiken om erachter te komen welke grootte collectoren u nodig hebt om de hoeveelheid water te verwarmen die u van plan bent te gebruiken in uw zonnewaterverwarmingssysteem. De thermosyfonsystemen zijn betrouwbaar, maar u moet een aannemer hebben die weet hoe hij de opslagtank voor zwaar water moet installeren en ontwerpen. Opslagtanks voor zonneboilers zijn goed geïsoleerd en hebben in- en uitgangen die van en naar de collector zijn aangesloten.

Een indirect actieve zonneboiler maakt gebruik van een speciale niet-bevriezende warmteoverdrachtsvloeistof die wordt verwarmd door de zon, die vervolgens opgeslagen water verwarmt. Het verschil is dat een actief zonnewaterverwarmingssysteem een circulatiepomp en regelaars heeft, terwijl een passief systeem dat niet doet. Het gebruik van een zonneboiler kan een huishouden aanzienlijk geld besparen en helpen bij het verminderen van lokale en regionale emissies die luchtvervuiling veroorzaken. .

Leave Reply

Required fields are marked *