Wat is een actief zonnewaterverwarmingssysteem?

Actieve zonneboilers zijn het meest populaire type zonneboilers in Noord-Amerika. Ze gebruiken een pomp om warmte van de collectoren over te brengen naar het te gebruiken water, dat wordt opgeslagen op een afgelegen locatie weg van de collector.

Wat is een actief zonnewaterverwarmingssysteem?

Actieve zonneboilers zijn het meest populaire type zonneboilers in Noord-Amerika. Ze gebruiken een pomp om warmte van de collectoren over te brengen naar het te gebruiken water, dat wordt opgeslagen op een afgelegen locatie weg van de collector. Dit is ook algemeen bekend als een splittanksysteem. Een actief systeem maakt gebruik van een pomp en regelt om water tussen de collectoren en de watertank te laten circuleren.

Het systeem kan een directe of indirecte methode gebruiken om het water te laten circuleren. De directe methode circuleert het water door de collectoren en vervolgens terug in de opslagtank. Deze techniek is het meest geschikt voor het milde klimaat van Houston, waar de temperaturen zelden onder het vriespunt dalen. Luchtcollectoren produceren eerder en later op de dag warmte dan vloeibare systemen, dus ze kunnen tijdens een stookseizoen meer bruikbare energie produceren dan een vloeistofsysteem van dezelfde grootte.

Actieve indirecte systemen circuleren een niet-bevriezende vloeistof door de zonnecollector en in een warmtewisselaar, waar de warmte van de vloeistof wordt overgebracht naar drinkwater. ICS-units met koperen buizen verwarmen sneller vanwege het grotere oppervlak, maar verliezen om dezelfde reden sneller warmte. Nadelen van een gesloten lus Het is over het algemeen ingewikkelder dan een open lussysteem, omdat ofwel een tank met een warmtewisselaarspiraal of een externe warmtewisselaar vereist is. Het eerste item dat moet worden bepaald voor elke huiseigenaar die zonnewaterverwarming wil installeren, is het kiezen van een actieve zonneboiler of een passieve boiler.

Het is mogelijk om een zonnepaneel te gebruiken om laagspanning, gelijkstroom (DC) blowers (voor luchtcollectoren) of pompen (voor vloeistofcollectoren) van stroom te voorzien. Componenten voor warmwaterverwarmers op zonne-energie zijn direct verkrijgbaar in veel nationale winkelketens, zoals Home Depot. Hoewel niet zo efficiënt als een actief systeem, zijn passieve zonneboilers meestal betrouwbaarder en gaan ze langer mee omdat ze minder mechanische onderdelen hebben die moeten worden onderhouden en onderhouden. Om te zien hoeveel een volledig zonnestelsel voor uw huis zou kosten voor uw huis, kunt u een gratis, vrijblijvende offerte krijgen van een topzonnebedrijf bij u in de buurt door het onderstaande formulier in te vullen.

Collectoren zijn een reeks vlakke platen, buizen of tanks waar water of een warmteoverdrachtsvloeistof doorheen gaat en de warmte van de zon absorbeert. Met een zorgvuldige dimensionering wordt de ventilator- of pompsnelheid geoptimaliseerd voor efficiënte zonnewinst voor de werkvloeistof. Speciale warmwatertanks voor huishoudelijk gebruik op zonne-energie zijn verkrijgbaar met interne warmtewisselaars (spoelen), met of zonder elektrische back-up. Zonne-energie kan ook een kosteneffectief alternatief zijn voor huishoudens die veel warm water gebruiken.

In een vloersysteem circuleert met zonne-energie verwarmde vloeistof door leidingen die zijn ingebed in een dunne betonnen plaatvloer, die vervolgens warmte naar de kamer uitstraalt. Veel staten, gemeenten en nutsbedrijven bieden hun eigen incentives en kortingen voor de installatie van zonneboilers. In de eenvoudigste passieve zonnecollectoren wordt water in buizen verwarmd en vervolgens rechtstreeks naar een kraan geleid wanneer dat nodig is.

Leave Reply

Required fields are marked *