Hoe wordt zonnewater verwarmd?

Actieve zonnewaterverwarmingssystemen Pompen circuleren huishoudelijk water door de collectoren en het huis in. Ze werken goed in klimaten waar het zelden bevriest.

Hoe wordt zonnewater verwarmd?

Actieve zonnewaterverwarmingssystemen Pompen circuleren huishoudelijk water door de collectoren en het huis in. Ze werken goed in klimaten waar het zelden bevriest. Pompen circuleren een niet-bevriezende warmteoverdrachtsvloeistof door de collectoren en een warmtewisselaar. Dit verwarmt het water dat vervolgens de woning binnenstroomt.

Verwarmingswater is verantwoordelijk voor 25% van het energieverbruik van woningen wereldwijd, voornamelijk bereikt door het verbranden van fossiele brandstoffen. zonneboilers doen het werk zonder verbranding. In tegenstelling tot fotovoltaïsche (PV) systemen, die zonlicht omzetten in elektriciteit, verzamelen thermische zonne-energiesystemen zonne-energie als warmte. Zonneboilers brengen deze warmte over naar water in een vuilwatertank.

Andere energiebronnen, zoals aardgas of elektriciteit uit een elektriciteitsnet, dienen als back-up voor bewolkte dagen. Gesloten of indirecte systemen gebruiken een niet-bevriezende vloeistof om warmte van de zon naar water in een opslagtank over te brengen. De thermische energie van de zon verwarmt de vloeistof in de zonnecollectoren. Vervolgens gaat deze vloeistof door een warmtewisselaar in de opslagtank en brengt de warmte over naar het water.

De niet-bevriezende vloeistof keert vervolgens terug naar de collectoren. Deze systemen zijn zinvol in vriesklimaten. Zonneboilers zijn er in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen, allemaal inclusief een collector en opslagtank, en ze gebruiken allemaal de thermische energie van de zon om water te verwarmen. De beste verzamelaar voor uw huis hangt af van uw eigendom, klimaat en het beoogde gebruik van het warme water.

Door gebruik te maken van schaalvoordelen is de prijs van zonnepanelen het afgelopen decennium met meer dan een orde van grootte gedaald. De zon verwarmt het water direct, en de zwaartekracht stuurt het water naar uw warmwateropslag. Een ondergedompelde spoel in de tank brengt de warmte van de door de zon verwarmde vloeistof over naar de huishoudelijke watervoorziening. De panelen in een thermisch zonne-systeem staan bekend als"collectoren”, en worden meestal op een dak geïnstalleerd.

Grossman, toen pionier op het gebied van zonne-energie bij de Technion, het belangrijkste technologische instituut van Israël, lanceerde de eerste internationale conferentie over de toepassing van zonne-energie. Elektrische warmtepompen gebruiken netenergie om uw water te verwarmen, maar in combinatie met een zonnestelsel thuis kunnen ze nog steeds op zonne-energie werken. In plaats daarvan gebruiken deze zeer efficiënte apparaten speciale zonnecollectoren op uw dak om stroom uit de zon te halen. Neem voor meer informatie, inclusief hoeveel een zonne-energiesysteem voor uw huis zou kosten contact op met een doorgelichte lokale zonne-energie-installateur bij u in de buurt.

Deze collectoren zijn anders dan de fotovoltaïsche zonnepanelen die u waarschijnlijk kent, omdat ze in plaats van elektriciteit op te wekken, warmte opwekken. De door zonne-energie verwarmde opslagtank is eenvoudig gekoppeld aan de bestaande warmwatertank, die alleen wordt ingeschakeld wanneer het water uit de collector onder de temperatuurinstelling van de boiler daalt. Zonneschijn (of „zonnestraling) gaat door de glazen bedekking van een collector en raakt een onderdeel dat een absorptieplaat wordt genoemd, die een coating heeft die is ontworpen om zonne-energie op te vangen en om te zetten in warmte. Net als bij een actief zonneverwarmingssysteem, kan het zijn dat lokale voorschriften en codes vereisen dat u een conventionele boiler hebt voor extra warm water.

Deze worden meestal geïnstalleerd in gebieden met koudere klimaten, omdat het water wordt opgeslagen in een tank die binnenshuis kan worden bewaard om bevriezing te voorkomen. Hoewel zowel zonnewaterverwarmingssystemen als fotovoltaïsche (PV) systemen collectorpanelen bevatten, zijn het zeer verschillende technologieën.

Leave Reply

Required fields are marked *